sportovy_den_13_3_2013_10A diákok és tanárok körében is a tanév második felében a jobb tanulmányi eredmények eléréséért folytatott munka következtében egyre nő a feszültség.

Az izgalommal teli hetek már márciusban kopogtatnak, jelezve, hogy kezdődhetnek az érettségi vizsgák írásbeli részei. A fiatalabb diákok sem unatkoznak ezalatt, bár nekik sokkal kellemesebb elfoglaltságban lehet részük. Számukra az írásbeli érettségik ideje egyet jelent a sportolással. Így történt ez az idén is, 2013. március 12-én és 13-án.

Március 12-én a szép napos tavaszi reggel felvidította az első és második évfolyam tanulóit, és szertefosztotta mindazok kételyeit, akik félelemmel néztek elébe egy nehezebb túrának, melyet az Élet és egészség megőrzésének napja alkalmából szervezett iskolánk. A kiváló időjárásnak köszönhetően a diákok és tanárok jó hangulatát csak fokozta a szép tavaszi természet, a Helmeci hegyről pedig mindenki megcsodálhatta a gyönyörű panorámát és élvezhette a friss levegőt. Mindez kellemes változást jelentett a hosszú téli bezártság és az iskolapadból való kiszabadulás után. Ezt bizonyította az is, hogy délutánra a diákok és tanárok nagy része kellemesen elfáradt, bár ezt igazából senki sem bánta.

Minden diák, de leginkább a fiúk várták türelmetlenül a 2013. március 13-án megrendezett sportnapot iskolánk Tiszacsernyőben található tornatermében. Az izgatott várakozás azért is volt nagy, mert a versenyen részt vettek a harmadik évfolyam és a felépítményi szakok első osztályának diákjai is (I.NŠ osztály). Az egyes sportok közül a legnépszerűbb a testépítés, az asztalitenisz és futball. A sportversenyek rendezői Mgr. Jánošík, Ing. Kalitza és Tóbiáš Štefan teremfoci versenyt rendeztek a diákok számára. A diákok különösen aktív módon kapcsolódtak be az egyes mérkőzésekbe, és ez az egész napos rendezvény során is érződött. Az egészséges versenyszellemnek és küzdeni akarásnak, valamint a csapaton belüli összetartásnak is köszönhetően kiváló hangulat volt végig a sportnap során.

A futballtorna képgalériája és a következő eredmények is ezt bizonyítják.

A csoport

Mérkőzés

Osztály

Eredmény

1 – 3

I.B – II.C

3 : 5

2 – 4

III.A – I.E

2 : 2

1 – 2

I.B – III.A

3 : 2

3 – 4

II.C – I.E

3 : 1

4 – 1

I.E – I.B

2 : 1

2 – 3

III.A – II.C

3 : 1

A csoport továbbjutói:         1. hely: II.C osztály

2. hely: III.A osztály

 B csoport

Mérkőzés

Osztály

Eredmény

1 – 3

II.A – I.NŠ

5 : 6

2 – 4

I.D – III.E

8 : 1

1 – 2

II.A – I.D

1 : 2

3 – 4

I.NŠ – III.E

4 : 2

4 – 1

II.A – III.E

3 : 0 (a meccs feladással ért véget)

2 – 3

II.D – I.NŠ

1 : 3

A csoport továbbjutói:         1. hely: I.NŠ osztály, 2. hely: I.D osztály

Döntő: I.NŠ – II.C – 1:1 (2:1 – büntető rúgások)

III. helyért játszottak: III.A – I.D – 3:2

 

Végeredmény:

I. hely: I.NŠ osztály

II. hely: II.C osztály

III. hely: III.A osztály

[justified_image_grid nggallery=16]