01Pri príležitosti Dňa knižnice sa 29. apríla 2013 na našej škole uskutočnila beseda s Petrom Nádasdim, členom košického divadla Thália.

Z jeho rozprávania sa žiaci dozvedeli o všestrannej osobnosti herca, spoznali jeho názory na hudbu, šport a najmä si mohli všimnúť jeho vzťah k rodnému kraju.

Peter Nádasdi sa narodil v Kráľovskom Chlmci, popri divadle jeho najväčším koníčkom sú hudba a futbal. Podľa jeho vlastných slov, hercom sa stál iba náhodou, hoci jeho talent si hneď všimol triedny učiteľ Martin Huba. Jeho spolužiaci – Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Róbert Jakab, Helena Krajčiová – sú dnes už známi herci, ani náš hosť sa však nemusí hanbiť. Cesta za úspechom nebola priama, ale ako hovorí, vždy si vyberal tú ťažšiu cestu, hlavné mesto a popularita ho nevábili. Napriek tomu jeho meno poznajú, volajú ho hrať do Národného divadla, získal role v seriáloch, ale najväčší úspech zaznamenal vo filme Marhuľový ostrov, v ktorom spolupracoval s Cserhalmi Györgyöm, so Szidi Tobias i Attilom Mokosom. Popritom v košickej Thálii hrá hlavné postavy, so svojou skupinou Semi Holsen sa zúčastňuje rôznych súťaží a koncertuje vždy, keď sa mu naskytne voľná chvíľa.

Nepokojná povaha, v súčasnosti sa pohybuje medzi Chlmcom a Košicami, pripravuje sa na nové filmové role.