[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_custom_heading text=“Nech knižky nezmiznú zo školských lavíc!“ font_container=“tag:h2|font_size:18px|text_align:center|color:%231e73be“ google_fonts=“font_family:Istok%20Web%3Aregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″][vc_column_text]

Stack of Library Books

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“2/3″][vc_column_text css_animation=“right-to-left“]

Vráťme knihy do škôl je názov súťaže, ktorú organizuje pravidelne už od roku 2011 online  kníhkupectvo ABC spolu s Bratislavským samosprávnym krajom a vydavateľstvom Ikar.
Cieľom súťaže je motivovať mladých ľudí k čítaniu.

Súťaž prebieha každý rok v zimných mesiacoch, tento rok od 20. 12. 2013 do 23.3.2014. Zapojiť sa môže každý študent strednej školy alebo učilišťa. Stačí, ak si prečíta knihu, napíše svoje dojmy v rozsahu 0,5 normostrany a je zaradený do losovania. Študent môže zaslať ľubovoľný počet príspevkov. Nehodnotí sa kvalita zaslaného materiálu. Vyhrať môže naozaj každý.

Výhra býva skutočne lákavá. Hrá sa o elektronické čítačky kníh, hodnotné encyklopédie z vydavateľstva Ikar a knižné balíčky. Vyhrať môžu aj ľudia, ktorí motivujú mládež k čítaniu, napr. rodina, priatelia alebo učitelia. Stačí, ak ich účastník uvedie ako svojho Knižného anjela, a už sú zaradení do losovania o atraktívne knižné balíčky.

Aj žiaci našej školy sa zapojili do tejto súťaže, svoje príspevky na internetovú stránku http://vratmeknihydoskol.sk/ umiestnili nasledovní študenti:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text css_animation=“top-to-bottom“]

I.A

 Diana Pekáriková, Diana Holováczová, Loreta Siriková, Martin Jenigár

image004
II.A

Valéria Harcsová, Edina Kozinská, Kristian Ferko, Estera Župčanová, Lýdia Bundzáková, Diana Cibáková

image006
II. B Ján Pankulics
image010
III.A Bettina Illéšová
image008

Žrebovanie výhercov sa uskutočnilo 27. marca 2014.

Tento rok sme nemali šťastie, ale dúfajme, že budúci rok bude opäť plný vášnivých čitateľov, a do tejto fantastickej súťaže sa zapojí ešte viac študentov.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]