OLYMPUS DIGITAL CAMERAHalloween megünneplése és a mókás kosztümök viselése nálunk nem vált népszerűvé, ellentétben a töklámpások készítésével, melynek egyre többen hódolnak. Iskolánkon már hagyománnyá vált, hogy diákjaink is bebizonyítják nincsenek híján a kreativitásnak és szabadjára engedik fantáziájukat a töklámpások megalkotásakor.

Az idén október 24-én több lelkes Jack O´Lantern-készítő látott munkához, hogy elkészítse az iskola legeredetibb töklámpását. A csaknem másfél órás munka során kiderült, hogy némelyek egészen profi tökfaragók, és gondosan megtervezték a tökvájás minden fázisát. Természetesen nem hiányozhattak a megfelelő kiegészítők sem. Voltak, akik virággal, borostyánlevéllel, dióval díszítették kreációjukat, de akadtak olyanok is, akik különféle „fejdíszről“ is gondoskodtak.

A töklámpásokat végül valamennyi diák megtekinthette, és szavazhatott a legjobbra, a legötletesebbre. A legtöbb szavazatot a III.B osztály csapata – Demeter Árpád, Kasko Zsolt és Lipán Csaba – kapta. Második lett a Petrová Aneta, Dančová Sandra, Szabová Réka és Tóthová Viviána alkotta négyes az I.D osztályból. A harmadik helyet pedig a I.A osztály lánycsapata szerezte meg Czetőová Eva és Peľová Veronika képviseletében. A nyeretesek jutalomban részesültek, s reméljük, jövőre még többen csatlakoznak és ismét lesz tökfesztivál!

 

[justified_image_grid ng_gallery=49]