12.12.2014 0192014. december 11-én a III.A és III.B osztály elektrotechnikai műszerész szakon tanuló diákjai látogatást tettek Kassára, a helyi Planetáriumba és a Szlovák Műszaki Múzeum Tudományos-Technikai Központjába. Az exkurzión 20 diák vett részt.

A planetárium alkalmazottja különleges előadást készített számunkra – az épület kupolája alatt bemutatta az éjszakai égbolt érdekességeit, égi jelenségeit. Az előadás után a diákok megtekintették az optikával és asztronómiával foglalkozó kiállítást.

Ezután utunk a Tudmányos-Technikai Központba vezetett volt, ahol a tanulókat interaktív segédeszközök és érdekes kiállítási tárgyak várták. A diákok szórakoztató formában ismerhették meg a tudomány és a technika alaptéziseit. A fizikai részlegen belül a kiállításon szerepelt például több mechanikai, mágneses, optikai és akusztikus jelenséget bemutató eszköz, és még sok más, az érzékszervi észleléssel is foglalkozó berendezés. A résztvevők saját maguk próbálhatták ki a különféle fejtörőket, kísérletezhettek a leírt utasítás szerint, vagy figyelhettek meg érdekes fizikai jelenségeket.

Az exkurzió utolsó állomásaként a Botanikus kertet szerettük volna megtekinteni, de sajnos műszaki okokra hivatkozva ezt nem tették lehetővé számunkra. Így aztán egy újabb kiállítással bővítettük a napi programot: a Löffler Béla Múzeumban Štefan Filep festőművész „Mozgások és színek fogságában“ című képeit néztük meg.

Elmondhatjuk, hogy az exkurzió sikeres volt, mindnyájan új ismeretekkel és élményekkel gazdagodtunk.

 

[justified_image_grid ng_gallery=10]