[vc_row][vc_column][vc_column_text]Királyhelmecen Mécs László Szavalóversennyel tisztelegtek  az egykor a városban szolgáló papköltő emléke előtt 2017. november 26-án.

Takács István, a Mécs László Keresztény Központ Polgári Társulás elnöke, a rendezvény fő szervezője megnyitóbeszédében elmondta, a verseny töretlen népszerűségéről tanúskodik, hogy az idén is több mint 70 nevezés érkezett. A szavalóversenyre jelentkezők hat kategóriában versenyeztek. A versenyzők Mécs László-versekkel, egy hazai, illetve határon túli magyar költő versével, vallásos, bibliai témájú vagy istenkereső, hitvalló költeménnyel készültek.

Iskolánkat Bodzás Edina III.A osztályos tanuló képviselte. Mécs László Szegény lányok balladája című versét adta elő. Kategóriájában tizenöten versenyeztek. Edina előadásmódjával méltóan képviselte oktatási intézményünket a versenyen. Bátor helytállással a költő egy kevésbé ismert költeményét tolmácsolta, amellyel színt vitt az unalomig ismételt Mécs-versek közé. Sajnos a zsűri tagjai elfelejtkeztek a hazai versenyzőkről, mert minden díjat és különdíjat magyarországi diákoknak osztottak.

A verseny résztvevői oklevelet és ajándékot kapott. Ezúton gratulálunk Bodzás Edinának a sikeres helytállásért.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=”12″ grid_id=”vc_gid:1513718399824-eab387d3-4965-0″ include=”15850″][/vc_column][/vc_row]