[vc_row][vc_column][vc_column_text]

DSC_0006Immár hetedszer rendezték meg a perbenyiki szakközépiskola grófi kertjében az Akadálymentes Hidak elnevezésű rendezvényt. A rendezvényen iskolák, különböző szervezetek, gyermekek és szociális otthonok találkoznak azzal a céllal, hogy eloszlassák az előítéleteket a fiatalokban a fogyatékkal élőkkel szemben.

Mint minden éven, idén is képviseltük iskolánkat ezen rendezvényen. Míg néhány diák és tanár Ing. Gulyás főmester vezetésével a kastélykertben rendezte be az iskola bemutatkozó sátrát, a többi diák tanáraik kíséretében gyalogosan érkezetek meg a helyszínre.

A ragyogó napsütés, rengeteg fiatal diák és a színvonalas program szinte rögtön megteremtette a kellemes hangulatot.

Iskolánk sátrában helyt kapott a sárospataki testvériskola a Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthona. Ők elsősorban fazekasi munkájukkal kápráztatták el a közönséget. A mi diákjaink Géczi Klaudia, Varanai Eszter, Petro Anetta és Czető Bernadett töretlenül készítették a divatosabbnál divatosabb frizurákat. A kőműveseket Detrik Péter és Váradi István, a gépészeket pedig Iván Péter, Blanár Patrik és Nagy János képviselte.

DSC_0020Az eletroműszerész fiúk: Bodnár Gabriel, Füstös Gabriel, Lévai Patrik, Novák Erik bemutatták, hogyan tudnak napfényes időben áramot előállítani. Ügyességüket a világító villanykörték bizonyították. A kereskedelmi akadémia diákjai gyakorló cégükön keresztül mutatták be iskolai munkásságukat. A Wine,s.r.o. elnevezésű gyakorló cég látványos ballonból készült szőlőfürtje rögtön odavonzotta az alapiskolás gyerekeket, de csodájára jártak a helyi óvoda gyerkőcei is.

Azon érdeklődök, akik megtekintették standunkat, teljes körű információt kaptak az iskolánkban folyó szakoktatásról, illetve kiállított faliújságok helyettünk is beszéltek az itt zajló diákéletről. Rengeteg dicséretet kapott standunk elrendezése, amely teljes harmóniában pompázott, külön köszönet ezért a tervezőknek.

Nézzük, hogyan vélekedtek diákjaink erről a rendezvényről:

Pankulics Ján, IV.B:

Nagyon jól sikerült az idei program. Nekem a Peter Bič Projekt, kassai zenekar tetszett a legjobban. Nagyon jó volt élőben látni őket és nagyon jó hangulatot csináltak.

Kun Laura, IV.A:  

Nekem nagyon tetszett a rendezvény. Legjobban a sportgimnázium bemutatója tetszett, főleg a harci művészetek és karate bemutató. Továbbá tetszett a kassai állategészségügyi szakközépiskola, mely diákjai élő kígyóval a nyakukban sétáltak. Mindemellett Perbenyikben voltak a környék legszebb fiúi.

Moravčík Nikola, IV.A:

A rendezvény minden éven nagyon tetszik. Már többször részt vettem rajta. Leginkább a kassai iskolák bemutatkozója tetszik, mert ők minden éven valami újjal jönnek és örömmel osztják meg velünk.

[justified_image_grid facebook_id=136041103096058 facebook_album=1051175798249246]

További fotók

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]