DSC_0006Akcia „Mosty bez bariér„ bola organizovaná 17.9.2015. Je to festival tvorivosti a spolupráce zdravotne znevýhodnených a zdravých stredoškolákov. Hlavným organizátorom podujatia je Košický samosprávny kraj, koná sa v areáli školy SOŠ Pribeník. Cieľom tohto podujatia vždy bolo a bude stavať symbolické mosty medzi zdravými a handicapovanými ľuďmi. Miestom akcie bola škola, ktorá sídli v malebnom prostredí, v Pribeníku v historickom kaštieli a vôkol je prekrásny park, kam sme sa dostali po vlastných. Prechádzka bola príjemná.  Pekné počasie, mladí ľudia, zaujímavý program boli garantom dobrej nálady a výnimočnej atmosféry. Našu školu prezentovali žiaci z každého odboru a pridali sa aj žiaci zo Sárospataku z partnerskej školy VAY Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon. Za organizáciu tohto podujatia bol hlavným zodpovedným Ing. Imrich Gulyás. Deti z Maďarska pomocou hrnčiarskeho kruhu predviedli verejnosti ako kedysi vyrábali hrnčiari rôzne nádoby do kuchýň. Naše šikovné dievčatá Gécziová , Varanaivá , Petrová , Czetőová z odboru KADERNÍK v rámci možnosti len na sucho produkovali kreatívne účesy . Odbor murár prezentovali chlapci : Petrik a Váradi, odbor strojný mechanik: Iván Peter, Blanár Patrik, Nagy Ján.

DSC_0020Chlapci z odboru elektromechanik -Bodnár Gabriel, Fustos Gabriel, Lévai Patrik, Novák Erik – vystavili solárne články na využitie nevyčerpateľných zdrojov na výrobu elektrickej energie . Svietiace žiarovky dokázali ich šikovnosť. Obchodná akadémia sa zviditeľnila predmetom cvičná firma. Mladí ekonómovia cez tento predmet aplikujú v praxi to, čo sa naučili v rámci tohto odboru na iných hodinách. Štvrtáčky doniesli ukázať dokumentáciu firmy Wine, s.r.o . Strapec hrozna z balónov priťahoval hlavne deti zo ZŠ a obdivovali ho aj detičky z miestnej škôlky. Tí , ktorí prišli a zastavili sa, dostali informácie v plnom rozsahu o našich odboroch, možnostiach štúdia na našej škole. Stánky a nástenky hovorili o živote našej SOŠ. Návštevníci chválili našich „stylistov”, keďže stánky školy tvorili jeden celok. Textília, výzdoba, rôzne dekoračné drobnosti urobili dobrý dojem.

 

Anketa – názory našich žiakov na túto akciu:

Pankulics Ján, IV.B:

Súčasný program sa vydaril. Mne sa najviac páčil Peter Bič Projekt, hudobná skupina z Košíc. Bolo dobré ich vidieť naživo, urobili dobrú náladu.

Kunová Laura, IV.A :

Mne sa páčila táto akcia. Najviac sa mi páčila prezentácia žiakov zo športového gymnázia, ktorí predviedli bojové umenie, karate. Ďalej sa mi páčila prezentácia veterinárnej školy z Košíc, lebo žiaci nosili na krku živého hada. Navyše, na akciu prišli sympatickí chlapci z celého okolia.

Moravčíková Nikola, IV.A:

Táto akcia sa mi každoročne veľmi páči. Zúčastnila som sa na nej už viackrát. Najviac sa mi páčili prezentácie školy z Košíc, lebo oni každoročne prinášajú niečo nové a radi sa s tým pochvália.

Kozinská Edina, IV.A:

Bola som v tíme, kt. prezentoval našu školu, preto pre mňa najväčším zážitkom bolo vystúpenie policajtov, ktorí predviedli zákrok naháňaného auta . Zvukové efekty, slepé náboje zo zbraní boli veľmi presvedčivé.

[justified_image_grid facebook_id=136041103096058 facebook_album=1051175798249246]

Viac fotiek