[vc_row][vc_column][vc_column_text]

image001

Shakespeare tragédiái, vígjátékai több mint fél évszázada töltik meg a világ színházait. Sikerük töretlensége a világképük időtlenségében és a helyzetkomikumok tökéletességében keresendő. Iskolánk tanulóinak körében is nagy elismerést aratott a kassai Thália Színház vendégjátéka 2016. február 12-én.

A Tévedések vígjátéka mulatságos helyzetek, humoros baklövések és egy klasszikus „csonka család” körül forog. Helyszín Efezosz, egy nyüzsgő nagyváros. Két idegen bolyong utcáin: a Szirakúzából érkezett Antipholus, és hű társa, Dromio. Nem is sejtik, hogy Efezosznak is van saját Antipholusa és Dromiója: rég elvesztett ikertestvérei a két látogatónak. A párosok hamarosan összecserélődnek, Antipholusok és Dromiók a téboly határán próbálnak rájönni, mi történik velük.

Felbukkan egy féltékeny feleség, annak mit sem értő húga, egy nyakék, meg annak készítője, egy szerencsétlenül járt kereskedő, és már semmi sem a régi: a város népszerű polgárát kizárják saját házából, a gyanútlan látogató meg nem érti, miért keresi a kegyeit minden idegen. Rendőrök, kereskedők, rosszlányok és ördögűzők őrült kavalkádja, félreértések és tévedések fergeteges vígjátéka kavarog a színen.

A darab sikerét még fokozza az ötletes rendezés, a díszletek, a dal- és táncbetétek. Frappáns megoldás az is, hogy az ikerpárok szerepét egyazon színészek alakítják. Nádasdi Péter és Benkő Géza személye garancia a sikerre. Iskolánk tanulói személyes ismerősként is köszönthették a Bodrogközből származó színészeket.

Egy-egy előadás mindig felemelő élmény, két-három órára egy kicsit mi magunk is a történet szereplőjévé válunk. Érdeklődéssel várjuk a következőt bemutatót.

image002image003

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]