[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bosák_KukanAz idén 2016.április 8-án immár X. alkalommal rendezték meg a cseh-szlovák összefogású „Bosáková cena” elnevezésű verseny elődöntőjét, melynek a Szlovák Nemzeti Bank adott otthont. Iskolánkról Gabódová Nikola (III.A osztályos tanuló) munkája került be a legjobb húsz közé, ezáltal ő képviselt minket ezen a megmérettetésen.

A Michal Bosák Társaság által megrendezett verseny fő célja a diákok támogatása kereskedelmi jellegű projektek készítésében. A versenynek köszönhetően Nikola számára remek lehetőség nyílt bemutatni a három tagú szakmai bizottság előtt kereskedelmi ügyességét és rátermettségét, valamint olyan jeles személyiségekkel találkozhatott, mint Judr. Eduard Kukan EP képviselő, Doc. Ing. Jozef Makúch, PhD a Szlovák Nemzeti Bank kormányzója.

A díjakat a verseny fő szervezője Ing. Rudolf Bosák adta át, azzal a bíztatással, hogy habár csak egy győztes lehet, de a továbbiakban is arra bátorítja a diákokat, hogy vegyenek részt hasonló projektek készítésében, illetve ígéretet tett arra, hogy ellátogat minden résztvevő iskolába és személyesen adja át a versenyzőknek a NBS emlékérmet.

„Víťaz môže byť len jeden“, takto začínal svoj záverečný príhovor hlavný organizátor súťaže pán Ing. Rudolf Bosák. Povzbudzoval prítomných študentov, aby pokračovali v tvorbe ďalších dobrých projektov. Prisľúbil, že navštívi každú školu, ktorá sa prezentovala na tejto súťaži a osobne odovzdá účastníkom pamätnú mincu NBS.

Tešíme sa na stretnutie na pôde našej školy.

[/vc_column_text][vc_masonry_media_grid element_width=”6″ item=”masonryMedia_ScaleWithRotationLight” grid_id=”vc_gid:1461523990288-a62afac7-675e-0″ include=”11015,11008,11009,11010,11012,11007″][/vc_column][/vc_row]