[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dňa 30.11.2016 sme sa zúčastnili  divadelného predstavenia v Košiciach pod názvom Székely Csaba: Bányavakság pod vedením PhDr. Andrei Pankovics.

Jókaiho divadlo v Komárne a Divadlo Thália Színház v Košiciach prvýkrát od svojho založenia prinášajú spoločnú divadelnú produkciu. Vzniklo predstavenie rovnocenných partnerov.

Dedina stojí pred komunálnymi voľbami. Starosta Ince robí všetko pre to, aby si udržal svoju pozíciu, neštíti sa ani udania svojej konkurencie, Izsáka. Prichádzajúci rumunský vyšetrovateľ však neprešetrí iba Izsáka. Sme svedkami každodenných starostí obyčajných ľudí v zapadnutej dedine na konci sveta, ktorá neponúka žiadnu šancu na uplatnenie. Ale to, čo vidíme, je snáď ešte úbohejšie než fyzické a duševné bedárčenie samotných dedinčanov.

V tejto tragickej situácii sa ľudia len nemožne potácajú, a ak majú šťastie, ubližujú si len slovne. A hoci je humor živelný a neúctivý, predsa len poľudšťuje tento prázdny, bezduchý život .

Táto tragikomédia sa pokojne môže odohrať hocikde na svete. Problémy, spracované v hre, môžu byť aj našimi a aktuálne aj v XXI. storočí.

Po divadelnom predstavení sme sa prešli po starom meste a navštívili Dóm svätej Alžbety. Žiaci mali možnosť nakúpiť si vianočné darčeky.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid style=“lazy“ element_width=“6″ item=“masonryMedia_ScaleWithRotationLight“ grid_id=“vc_gid:1484636049815-119ac6fa-5fe9-7″ include=“13743,13744,13745,13746,13747,13742″][/vc_column][/vc_row]