[vc_row][vc_column][vc_column_text]

2017. február 20-án iskolánk kereskedelmi szakának különböző évfolyamában tanuló diákok részt vettek egy érdekes beszélgetésen régiónk egyik ügyvédjével. Vendégünk, JUDr. Bohács Atilla volt, aki életútjának ismertetésével igyekezett bevezni minket a törvények nehéz világába. Az előadás első részében elmesélte nekünk a nehéz kezdeteket, az ügyvédi pálya kezdetét, illetve a diákéveket. Megtudhattuk, hogy legnagyobb igyekezete ellenére sem vették fel elsőre a jogi egyetemre, de nem adta fel, és kitartásának köszönhetően egy picivel később elkezdhette jogi tanulmányait. Így sem volt egyszerű a diploma megszerzése, állandó harcokat kellett vívnia a távolsággal, az utazással, a nyelvi nehézségekkel, a vizsgák adta nehéz és még nehezebb feladatokkal. Az előadás második részében érdekes történetekkel és a szakma okozta élményekkel ismerkedtünk meg. Az ügyvéd úr egy-egy megoldott ügyén keresztül vezetett be minket a szakma rejtelmeibe. Sok történet nagyon érdekes és mulatságos volt. Megtudtuk, azt is, hogyan lett Boly polgármestere, mely küldetés legnagyobb nehézsége a megoldhatatlan munkanélküliség.

Az előadás végén mi is feltehettük kérdéseinket mindarról, ami még kimondatlan maradt. Köszönjük az ügyvéd úrnak, hogy jelenlétével megtisztelt bennünket, nagyon nagy élményben volt részünk és rengeteg információval gazdagodtunk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid item=”masonryMedia_ScaleWithRotationLight” grid_id=”vc_gid:1490784224359-b97da00d-b4e3-3″ include=”14065,14066,14067″][/vc_column][/vc_row]