[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Királyhelmecen a szakképzés nagy múltra tekint vissza, immár 110 éves. Három tanerős iskolából nőtte ki magát a jelenleg 60 alkalmazottat foglalkoztató, 400 tanulót oktató modern oktatási intézmény. Ez alatt a 110 év alatt többször változott az iskola megnevezése, változtak az oktatott szakmák, változtak az oktatási körülmények és módszerek, változott a fenntartó is. A múltban olyan szakmákat tanítottak, mint például csipkeverő, fagylaltos, cipész, gombhúzó, ács, lakatos, eladó, varrónő, szabó, festő-mázoló, borbély – fodrász.

Napjainkban Kassa Megye az iskola fenntartója, főleg műszaki szakmák tanítására, és a hiányszakmákra irányul a szakközépiskolai és a szakiskolai képzés. Ennek ellenére nyolc évvel ezelőtt egy nagyon hosszú szünet után újra indult a fodrász hároméves szakiskolai képzés és az erre épülő, érettségit adó hajkozmetika felépítményi oktatás, amely nagyon közkedvelt a bodrogközi és az Ung-vidéki fiatalok körében. Az iskola fodrász tanulói rendszeresen részt vesznek hazai és külföldi – főleg magyarországi – szakmai versenyeken, és mindig nagyon sikeresek. Éppen ezért a fodrászati szaktantárgyak munkaközössége ebben a tanévben úgy döntött, hogy megpróbálkozik a város és az iskola történetében is egyedülálló szakmai verseny szervezésével. Így 2017. április 26-án a városháza nagytermében az intézményünk fennállásának 110. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatok részeként került megrendezésre a nemzetközi fodrászverseny 1. évfolyama „BODROGKÖZ FODRÁSZA“ címmel. A verseny két kategóriában – RETRO FRIZURA és PORCELÁNBABA – középiskolás diákoknak és gyakorló fodrász szakembereknek lett meghirdetve. A versenyfelhívásra nemcsak bodrogközi és Ung-vidéki versenyzők jelentkeztek, hanem Terebesről, Varranóról, Szerencsről, Kazincbarcikáról is voltak versenyzők. A szakmai zsűri az elkészített „művek“ értékelésénél figyelembe vette a verseny ideje alatt a biztonsági előírások betartását, a frizura elkészítésének technológiáját, a frizura tisztaságát és az összhatást. A versenyzők megmutathatták a kreativitásukat,  esztétikai érzéküket és alkotókészségüket. A szakmai zsűri a hosszú és nehéz egyeztetés után a következő döntést hozta:

 

Retro frizura kategória

 

Gyakorló fodrász szakemberek:

I. helyezés: Spišáková Klaudia – Terebes

II. helyezés: Vargová Viktória – Királyhelmec

III. helyezés: Varjassyová Edita – Nagykapos

 

Tanulók:

I. helyezés: Norbert Horváth – Királyhelmec

II.helyezés: Marcis Réka – Szerencs

III. helyezés: Štefánia Csorbová – Királyhelmec

IV.helyezés: Karczali Orsolya – Kazinczbarcika

 

a Királyhelmeci Szakközépiskolán belül:

I.helyezés: Dajana Balogová II.D

II.helyezés: Veronika Gergelyová I.NŠ

III.helyezés: Aneta Petrová III.D

IV.helyezés: Viviana Kissová I.NŠ

  1. helyezés: Viktória Vargová I.NŠ

 

Porcelánbaba kategória

 

Gyakorló fodrász szakemberek:

I.helyezés: Sylvia Balogová – Terebes

II.helyezés: Roland Hajtó – Nagykapos

 

 

Tanulók:

I.helyezés: Cynthia Milá – Királyhelmec

II.helyezés: Michaela Ivanová –Varranó

III. helyezés: Tóth Fruzsina – Kazinczbarcika

Buri Virág Kamilla – Szerencs

IV.helyezés: Aneta Petrová – Királyhelmec

 

a Királyhelmeci Szakközépiskolán belül:

I.helyezés: Norbert Horváth – III.D

II.helyezés: Viviana Kissová – I.NŠ

III.helyezés: Izabela Sajková – III.D

IV.helyezés: Tunde Hamiová – I.D

V.helyezés: Viktória Vargová – I.NŠ

 

A visszajelzések alapján a verseny nagy sikert aratott, és a szervezők már most gondolkodnak a 2. évfolyam megrendezésén.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][jig_vc][justified_image_grid facebook_id=136041103096058 facebook_album=1524183247615163][/jig_vc][/vc_column][/vc_row]