[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nem maradhat el tanév a Kassai Thália Színház előadása nélkül. Az idén is ellátogattunk Európa legkeletibb magyar színházában Szigligeti Ede Liliomfiának az előadására. A szerencsés színházlátogatók az I.A gépész, II.A, III.A osztályok tanulói voltak.

Kemény fába vágta a fejszéjét a színház rendezője, mert a legendás Makk Károly filmmel nagyon nehéz volt felvenni a versenyt. A filmadaptáció olyan színészóriásokat sorakoztatott fel, mint Darvas Iván, Dajka Margit, Ruttkai Éva, Soós Imre, Pécsi Sándor, Kerencsey Marianne. Utánzással nem is próbálkozott Telihay Péter, inkább egy modernebb, időszerűbb, klasszikus költők – Arthur Rimbaud, Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Petőfi Sándor, Jónás Tamás – megzenésített versein alapuló Liliomfit álmodott. Nádasdi Péter játéka felvette a versenyt a nagyokkal, csak azt sajnáltuk, hogy kevés szöveget irt neki a dramaturg a második és a harmadik felvonásra.

Színészekről, színházi emberekről, csepűrágókról mesélt Szigligeti színműve, derűvel, örömmel, ugyanakkor valami fátyolos melankóliával, mint mikor az ember a boldogság tetején arra gondol, hogy egyszer ennek vége szakad.

Mivel a bemutató 2017. december 6-ra esett, így a diákok nemcsak egy fergeteges előadáson vehettek részt, hanem találkozhattak a kassai Mikulással is. Sőt, akinek kedve tartotta és volt elég pénze, az beszerezhette a karácsonyi ajándékokat is a hagyományos adventi vásáron.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1513322038384-972a6a31-f6e3-4″ include=”15837,15836,15835,15834,15833″][/vc_column][/vc_row]