Projekt száma: 2021-1-SK01-KA121-VET-000007125

Az Erasmus+ az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja. Célja a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre; elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködés segítségével.

Az idén 27 diáknak volt lehetősége részt venni Magyarországon, Győrben 2022.04.23 – 2022.05.13. között a programban. A szerencsés tanulók a következő szakokból kerültek ki: logisztika, megmunkáló és hegesztő gépek és berendezések programozója, elektroműszerész, gépek és berendezések műszerésze és gépkocsijavító műszerész. Különböző munkahelyeken, oktatóközpontokban fogadtak bennünket: DriveLine CarBt., METRO Kereskedelmi Kft., Cargo Viszed Kft., Török Gépipari Kft., T+CNC Kft., Győri Villamosipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft., Gyimes Autóház Kft. Mindannyian elmondhatjuk, hogy a ránk bízott munka érdekes, tartalmas és gyakran fáradságos is volt. Sajnos a helyzetet nehezítette egy vírus is, amely néhány napra ágyhoz kötött bennünket. Szerencsére gyorsan felépültünk, és folytattuk a szakmai gyakorlatot. A szabadidőben gazdag programok vártak bennünket. Lehetőség nyílt városnézésre, múzeumlátogatásra, sporteseményre, csapatépítő programokra.

A Danubius Rába Hotelben voltunk elszállásolva, itt is reggeliztünk, a vacsorát pedig egy közeli étteremben fogyasztottuk el.

Gyorsan elrepült a három hét. Tapasztalatot szereztünk a jövőbeli mesterségünk lehetséges munkaterületén. A cégek elégedettek voltak a teljesítményünkkel, a programozók még pénzjutalomban is részesültek. Engem pedig tanulmányaim után visszavárnak a T+CNC Kft. munkatársai közé.

Fotók a Facebook oldalunkon: link

Hutka Dominik III.B, gépek és berendezések műszerésze