Medzibodrožský kultúrny festival

Druhý septembrový týždeň sa v Kráľovskom Chlmci konal XX. Medzibodrožský kultúrny festival. Stredná odborná škola techniky a remesiel – Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolája v Kráľovskom Chlmci bola tiež súčasťou tradične sa konajúceho Medzibodrožského kultúrneho festivalu, ktorý je oslavou vinohradníckych tradícií.

Trojdňový festival slávnostne otvoril svojim prejavom pán primátor Ing. Karol Pataky.
Oslavy začali slávnostným vinobraneckým sprievodom, kde žiaci zo Strednej odbornej školy reprezentovali našu školu v kostýmoch šachových figuriek, vyhotovených na našej škole.

Vedenie mesta pripravilo pre návštevníkov bohatý program, ktorý sa odohrával hlavne na Námestí Milénia. Na tomto námestí sa odohrala aj šachová hra so živými šachovými figúrkami.  V tejto hre sa proti sebe postavili podpredseda Košického samosprávneho kraja a primátor mesta Kráľovský Chlmec Ing. Karol Pataky, a predseda Košického samosprávneho kraja Ing.  Rastislav Trnka. Po polhodine šachový zápas skončil nerozhodne – remízou.
Návštevníci festivalu sa mohli pokochať aj výstavou Strednej odbornej školy. Pod názvom Nové technológie boli predstavené moderné prístroje využívané na odborných vyučovacích hodinách. Publikum mohlo pozorovať programovateľné LEGO roboty, 3D tlačiarne, malé frézky ale aj lasermi rezané malé dekorácie.