2023. február 14-én megrendezésre került a „ Támogatjuk a mesterségeket“ – „Podporujeme remeslá.“, amelyet a kassai Kukučinová 23. szám alatti Műszaki Szakközépiskola – SOŠ Technická hirdetett meg.
Iskolánk kőműves szakmát tanuló diákjai, Naď Denis és Barna Viktor, vettek részt a megmérettetésen. A tanulók megmutathatták mesterségük iránti elkötelezettségüket, hogy jól ismerik és használni is tudják azokat a modern technológiákat és eljárásokat, melyeket az elkövetkező években munkájuk során kamatoztatni tudnak.
Iskolánk pedagógusai arra szeretnénk ösztönözni a diákjainkat, hogy a szakma iránti szeretet ne vesszen ki belőlük, mert akinek kézügyessége és jó hozzáállása van az adott szakmához, az a szakember az évek során biztosan érvényesülni tud a munkaerőpiacon.
Az építőiparban a felújítások korát éljük, mindenki átépít, modernizálja lakókörnyezetét, ehhez a munkához napjainkban nagyon kevés a megbízható szakember, éppen ezért a szakmáját értő mesteremberek képzése az egyik fő célkitűzés iskolánk oktatói számára.
A megfelelő középiskola kiválasztása jelenleg különös gondot jelent az általános iskola utolsó évfolyamán tanuló diákok és szüleik számára. Erről nyilatkozott Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat (KSK) elnöke:
„Hiszem, hogy a diákok és szüleik jó döntést hoznak, és egy olyan iskolát választanak majd, amelynek segítségével nemcsak a vágyakat valósíthatják meg, hanem később a munkaerőpiacon is képesek lesznek az elvárásoknak megfelelően elhelyezkedni. Akinek egy jó szakma van a birtokában, annak szó szerint aranykeze van. A keddi nap folyamán lebonyolított versenyen megismerkedtek a különböző anyagokkal, ügyességüknek és kézügyességüknek köszönhetően pedig megmutatták művészetüket és a szakmán belüli tehetségüket”

Fotók a Facebook oldalunkon: Támogatjuk a mesterségeket