Mi is bekapcsolódtunk a zokni kihívásba

2023. március 21-én a diákparlamentünk égisze alatt először vettünk részt iskolánkban a zokni kihíváson és ezzel emlékeztünk meg a 2012 óta hivatalosan is elismert Down-szindróma világnapjáról. Az időpont szimbolikája, a 3.21, valójában egyszerű. A Down-szindróma egy genetikai betegség, amelyet a 21. kromoszómapár triszómiája okoz, ezért lett ez az időpont. A második szimbolikát a zoknik rejtik, amelyek formájukban leginkább a kromoszóma formájára hasonlítanak, a harmadik pedig, a különböző zoknik a Down-szindrómában szenvedők különbözőségére emlékeztetnek.

Manapság nagyon nehéz másnak lenni, akár vizuálisan, akár viselkedésileg. A Down-szindrómás emberek minden tekintetben mások, de csodálatosan különböznek egymástól. Tisztaságukkal és kedvességükkel inspirálóak mindannyiunk számára.

Együtt csatlakoztunk ahhoz a fontos gondolathoz, hogy az emberi egyéniség az, ami ezt a világot szebbé, színesebbé, érdekesebbé és inspirálóbbá teszi. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett ebben a nagyszerű kihívásban.