[vc_row][vc_column][vc_column_text]„Aki nem ismeri a Szentírást, nem ismeri Krisztust” – mondja Szent Jeromos. Ha másért nem, hát ezért is érdemes elolvasnunk a Szentírás könyveit. Így karácsony közeledtével egyre több ember lelkében játszik egyre nagyobb szerepet Jézus. Az ünnepvárás iskolánkon is már a karácsony jegyében telt. Az iskolai programok egyik része volt a Bibliai Kvíz elnevezésű bibliaismereti verseny iskolai fordulója.

 A Biblia ismerete a legfontosabb dolgok közé tartozik. A Bibliai Kvíz pedig egy jó lehetőség arra, hogy ezt a tudást  képviseljék a fiataljaink. A puszta tényeken túl viszont ott rejtőzik a lelki tartalom, amelyet idén az ószövetségi és újszövetségi történetek nyújtottak. A résztvevők tudását és felkészültségét ellenőrizte Mgr. Banyko Katalin tanárnő, PhDr. Pankovics Andrea tanárnő és Mgr. Jánošík Zoltán tanár úr.

Idén 5 csapat vett részt a megmérettetésen, a I.A, II.A, III.A, IV.A és a II.NŠ tanulói. A kérdéseket és a prezentációt Mgr. Banyko Katalin tanárnő állította össze.

A I. helyen a II.A osztály végzett Kása Krisztián, Sabo Dominik, Ladič László és Garan Zsolt képviseletében. Továbbá az elért pontszámaik alapján 2. lett a I.A osztály: Anderkovics László, Lipán Kirisztián, Feke Marek, Molnár Kristóf. A 3. helyet pedig Pitócky Dávid, Kekeš Marek, Docs Krisztián és Kovács Ádám szerezte meg a III.A osztályból.

Végül a verseny kiértékelése, az oklevelek és ajándékok átadása sem maradhatott el. Az elért eredményekhez gratulálunk és további szép sikereket kívánunk![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid style=”lazy” grid_id=”vc_gid:1515655306856-00fd133a-8221-7″ include=”15912,15916,15915,15914,15913,15918,15917,15919″][/vc_column][/vc_row]