[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Iskolánk, a Királyhelmeci Szakközépiskola, egy évvel ezelőtt úgy döntött, megszervezi a Bodrogközi fodrászok versenyét. Akkor még az ismeretlenbe léptünk. Bár iskolánkon több éve működik a fodrászati szakoktatás, mégis e verseny megrendezésével egy nagy álmunk vált valóra. És sikerünk lett.

A királyhelmeci városi hivatal nagyterme igazán méltó helyszíne volt e rendezvénynek az idén is. A versenyzők 2 kategóriában mérték össze tudásukat, a felnőtt szakemberek és a középiskolai diákok kategóriájában. Az iskolánkon működő ruhaipari és fodrászati tantárgybizottság 2 témát határozott meg a hajviseletek elkészítéséhez: a „Tavaszi fuvallat” és a „Hagyományos menyasszony”.

Mindkét témakörben felnőttek és diákok is versenybe szálltak.  Aki látta az idei munkákat, az állítja, remekművek születtek.

A „Tavaszi fuvallat” cím alatt készült hajviseleteken különösen a virágdíszítés dominált, tele voltak vidámsággal és különböző színekben pompáztak. A versenyzők természetesen nemcsak a hajkoronára varázsoltak tavaszt, de igyekeztek kellő figyelmet fordítani a hozzá illő ruhára és sminkre is. A modellek valóban tavaszi szellőt hoztak a terembe.

Amikor a második forduló elkezdődött, mi nők már tudtuk, hogy nemcsak egy fodrászverseny, de még egy divatbemutatónak is részesei lehetünk. Gyönyörű menyasszonyi ruhák, csodaszép modellek és ismét lélegzetelállító frizurák születtek.

Talán igazolja szavaimat az a tény, hogy a zsűrinek a tervezettnél tovább tartott az értékelés. A zsűri elnöke Anna Lederová /SLOVHAIR BRATISLAVA/ és két tagja Stumpf Tímea/DREAM ZONE Szépségszalon, Sárospatak/, Költő György  /FODRÁSZ GYURI Lelesz/ bizony sokáig tanakodott.

Számunkra megtiszteltetés, hogy a versenyzők eljöttek hozzánk Homonnáról, Varanóról, Nagykaposról, Kassáról, Kazincbarcikáról és Szerencsről is. Köszönjük nekik, hogy vállalták a megmérettetést más szakemberekkel.

Reméljük, hogy e rendezvény nemcsak a versengésről szólt, hanem tapasztalatcseréről, találkozásokról és új élményekről is.

Talán nem szerénytelenség azt állítani, hogy a Bodrogközi fodrászok versenyével már hagyományt teremtünk. S mi szervezők abban értünk egyet, hogy tanulva a tapasztalatokból, minden éven egyre magasabbra emeljük a verseny színvonalát.

Érdemes volt gondolni egy nagyot. E rendezvény megszervezése felért egy csapatépítéssel, s tovább mélyítette a szakma iránti szeretetet és elhivatottságot.

A királyhelmeci ruhaipari és fodrászati tantárgybizottság nevében

Furik Krisztina

 

Az eredmények

Felnőtt kategória: TAVASZI FUVALLAT

I. hely Michaela Ivanová

 

Čierna nad Topľou
II.hely Norbert Horváth

 

Leles
III.hely Viktória Vargová

 

Kráľovský Chlmec

 

Középiskolások kategória: TAVASZI FUVALLAT

 

 

I.hely

Réka Szabová Stredná odborná škola – Szakközépiskola ,Kráľovský Chlmec, Rákocziho 23
 

II.hely

Radoslava Adamová Stredná odborná škola

Mierová 1973/79

066 01  Humenné

 

 

III.hely

Patrícia Jonášová Stredná odborná škola – Szakközépiskola
Janka Kráľa 25
079 01 Veľké Kapušany

 

 

Felnőtt kategória: HAGYOMÁNYOS MENYASSZONY

I.hely Viktória Vargová

 

Kráľovský Chlmec
 

II.hely

Norbert Horváth Leles
 

III.hely

Marta Tkáčová Vranov nad Topľou

 

Középiskolások kategória: HAGYOMÁNYOS MENYASSZONY

 

I.hely Tóth Fruzsina Kazinczbarcika

 

II.hely Michaela Kučerová Stredná odborná škola, Gemerská 1, Košice, 04011

 

III.hely Farkas Ágnes Szerencsi Szakképző IskolaSzerencs

 

Iskolánk igazgatójának díja:

 

Marta Tkáčová Vranov nad Topľou
Csobádi Dalma Kazinczbarcika

 

 

Az iskolánkon működő tantárgybizottság díja:

Edita Varjassyová Veľké Kapušany
Vojtech Horváth Kráľovský Chlmec

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=”6″ item=”masonryMedia_ScaleWithRotationLight” grid_id=”vc_gid:1524547491570-f21ef6f0-efdf-2″ include=”16965,16966,16967,16968,16969,16964″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]További fotók iskolánk FB oldalán[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]