Felgyorsult világban élünk, a mindennapok új kihívások elé állítják nemcsak a diákokat, a tanárokat, a szülőket, hanem a szakmával rendelkező felnőtteket is. Napjaink legkeresettebb szakmái technikai készségeket igényelnek. A végzősöknek tudniuk kell használni a korszerű gépeket és berendezéseket, jártasnak kell lenni az autóelektronika területén, alkalmazni kell a számítógépet, az adminisztrációs programokat, meg kell tanulniuk megkeresni a szükséges információt az interneten. A királyhelmeci SOŠ techniky a remesiel – Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolája egy olyan közoktatási intézmény, amely mindezt biztosítani tudja nemcsak a diákok számára, hanem a szociális partnerek és külsős érdeklődők részére egyaránt.

Iskolánk 2021. szeptember 1-től az egész életen át tartó tanulás részeként bővíti a lakosság munkaerőpiaci igényei szerinti átképzések lehetőségét különböző akkreditált oktatási programokon keresztül az elektrotechnika és gépészet területén. Intézményünk olyan programokat kínál, amelyek a nemzeti kisebbség nyelvén is megvalósulhatnak.

A tanfolyamok meghatározó feladata, hogy a tanulókat felkészítse az ismeretek hatékony gyakorlati felhasználására. Éppen ezért a „Támogatás a képesítés elmélyítésében és fejlesztésében” projektet ebben a szellemben valósítottuk meg az iskolánkban tanuló különböző szakok és szakmák diákjai számára a következő akkreditált oktatási programokkal: 

  • Kézi fémfeldolgozás és hegesztés,
  • Fémforgács-megmunkálási alapismeretek,
  • CNC gépek technológusa és kezelője,
  • Autóelektronika,
  • Energetikai és épületbiztonsági technológia.

 

A sikeresen végzettek bizonyítványt kaptak a 568/2009 Z. z. az élethosszig tartó nevelésről és egyes törvények módosításáról szóló rendelet alapján. Hiszünk abban, hogy a szakmák és szakok területein megszerzett ismeretek és készségek sok sikeres abszolvens előtt megnyitják a munkaerőpiac kapuit.