A Szép Magyar Beszéd kerületi fordulója

Újra megnyitotta kapuit Szép Magyar Beszéd műveltségi vetélkedő, amelyet a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportügyi Minisztériuma hirdetett meg. A verseny kerületi fordulója 2023.03.21-én zajlott a Kassán a Márai Sándor Alapiskolában és Gimnáziumban.
Regionális rendezvényen iskolánkat Ficzu Ferenc III.B osztályos tanuló és Szopko Beatrix III.D osztályos tanuló képviselte. A versenyzők egy szabadon választott szöveggel készülhettek, amelyet a verseny első részében tolmácsoltak. A megmérettetés második részében tizenöt perc állt rendelkezésre egy ismeretlen szöveg begyakorlására és értő tolmácsolására. Legizgalmasabbnak mégis a szövegalkotási feladat bizonyult. A versenyzők öt téma közül választhatnak, és húsz perc áll a rendelkezésükre, hogy összeszedjék gondolataikat és felkészüljenek a fogalmazásuk előadására. A szakközépiskolák és gimnáziumok kategóriájában 9 tanuló mutatkozott be. Szopko Beatrix első helyezést ért el saját kategóriájában, és továbbjutott az országos fordulóba. Az országos megmérettetés 2023. április 19-21. között kerül megrendezésre Kassán.
Köszönjük szépen mindkét tanulónak a szorgalmas felkészülést és bátor helytállást, a győztesnek pedig sok sikert kívánunk az országos versenyhez!