Junior Autószerelő 2023

2023. március 17-én iskolánk részt vett a „Junior Autószerelő 2023” versenyen. A regionális forduló szervezője a kassai Stredná odborná škola automobilová szakközépiskola volt.

A versenyen a szabályok alapján gépkocsijavító-műszerész vagy gépkocsijavító-villanyszerelő szakmát tanuló harmadik évfolyamos diákok vehettek részt. Iskolánkat, Világi Ottó, a III.C osztályos gépkocsijavító-műszerész képviselte.                                               

A versenyzők saját munkaruhájukat és saját munkacipőjüket hozták magukkal, végig a versenyzők számára fenntartott helyeken tartózkodtak. A versenyzők rajtszámokat kaptak, amelyeket a verseny alatt viseltek. A jövő szakembereinek elméleti tudását hat feladatból álló kérdéssorban, majd gyakorlati készségeiket pedig szintén hat munkafeladatban mérték fel egyenként meghatározott időkeretben. A verseny során a tanulók fegyelmezetten viselkedtek, betartották a verseny alapszabályait.

A versenyeken való részvétel tulajdonképpen motivációt jelent a tanulóknak, teret enged önmaguk megvalósításához, hogy el tudják képzelni, mi történik az általuk választott szektorban. A mai modern időkben nagyon fontos a középiskola helyes megválasztása, hogy a tanulmányok befejezésével igazán jó szakemberekké válhassanak.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons