Kirándulás a víz világnapja alkalmából

A Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolájának tanulói a víz világnapját ünnepelték. Ebből az alkalomból 2023. április 3-án egy kiránduláson vettek részt, mely során nemcsak új ismeretekkel, hanem érdekes és hasznos tapasztalatokkal is gazdagodtak.

A víz mindenhol körbevesz bennünket és az emberi élet alapvető alkotóeleme. Éppen ezért nagyon fontos, hogy elegendő információval rendelkezzünk a természetben zajló víz körforgásáról, valamint azokról a folyamatokról, melyek biztonságossá teszik a vizet, hogy otthonainkban is használni tudjuk.

A Nagymihályi Környezeti Oktatási Alap a gyermekek és fiatalok oktatásával foglalkozik ezen a területen. A természettudományos és környezeti nevelés keretén belül a tanulók tájékoztatást kaptak a vízműmúzeum látogatásával, egy oktató jellegű kisfilmmel, valamint az ivóvíz minőségének meghatározására szolgáló laboratóriumi eljárások rövid bemutatójával. A kirándulás végállomása a Szennyvíztisztító Telep volt, ahol a diákok megtekinthették a szennyvíztisztítási folyamat egyes szakaszait.

Az I.A, I.B és II.A osztályos tanulók nagyon élvezték a kirándulást, és az új ismeretek mellett szép emlékeket is szereztek az együtt töltött napon.