ZRUČ SEO

2023. április 12-én és 14-én a Stredná odborná škola techniky a remesiel – Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolájában működő gépészeti és elektrotechnikai tantárgyi bizottság szervezésében megrendezésre került a ZRUČ SEO verseny. A versenyfeladat egy kalapács elkészítése volt, célja pedig a kreatív gondolkodás és a mechanikus jellegű termék készítéséhez szükséges készségek fejlesztésének támogatása.

A versenykategóriák között szerepelt a gépek és berendezések műszerésze szak, ahonnan 6 tanuló vett részt a versenyen, az elektrotechnikai műszerész szak 8 tanulója, valamint a megmunkáló és hegesztőgépek és berendezések programozója szak 5 tanulója mérettette meg magát. A gépkocsijavító műszerész szakma 5 tanulója is bekapcsolódott a versenybe.

A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben tesztet oldottak meg a tanulók, a gyakorlati részben pedig a termék pontosságára, a felület minőségére és a munkavédelmi elvek betartására helyeződött a hangsúly. Pontegyenlőség esetén az elkészült termék leadásának időpontja döntött a nyertesről.

Gépek ás berendezések műszerésze szakon az I. B osztályos tanulók – Makaj Márk és Očenáš Máté érték el az első és második helyezést. Az elektronikai műszerész szakon szintén első és második helyezést értek el az I.B osztályos tanulók – Herczeg Dominik és Pitóczky Kristóf. A megmunkáló és hegesztő gépek és berendezések programozója szak I.A osztályos tanulói – Fetyko Ladislav és Bacso Ladislav végeztek a legjobb helyen. A gépkocsijavító műszerész szakma I.C osztályos tanulói – Zdibák Kristóf és Banga Marcel szerepeltek a legjobban.

A verseny azt igazolta, hogy a siker nem a véletlen műve, de a kemény és rendszeres felkészülés eredménye. Köszönettel tartozunk azoknak a diákoknak, akik felelőségteljesen vettek részt a versenyen, de nem utolsó sorban a szaktanároknak és szakoktatóknak is.
A nyerteseknek gratulálunk.