Erasmus+ Magyarország fővárosában

Iskolánk a 2022/2023-as tanévben ismét csatlakozott az Erasmus+ programhoz, mely keretén belül a II.A (LOG, POZSZ), a II.B (ME, MSZ), a III.A (LOG, POZSZ) és a III.B (ME, MSZ) osztályok tanulói szakmai gyakorlaton vettek részt Budapesten, a gyönyörű magyar metropoliszban.

            Az Erasmus+ egy uniós program az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport támogatására Európa-szerte. A program lehetőséget ad a diákoknak, tanulóknak, oktatói és szakmai személyzetnek, felnőtt tanulóknak, ifjúságsegítőknek és önkénteseknek, hogy külföldön töltsenek el egy időszakot, és ezáltal fejlesszék tudásukat és készségeiket.

            A tanulóink olyan cégeknél dolgoztak, mint a ViddL, az Acélpartner Kft. és a Jetter Automation Hungary Kft.. Munkájuk érdekes és többnyire hasznos volt, hiszen új munkatapasztalatokat szereztek, és a helyi munkatársak értékes tanácsokat adtak nekik.

            A tanulóknak természetesen a munka mellett szórakozásra is volt lehetőségük. Az Erasmus+ program keretén belül a tanulóink részt vettek egy dunai hajókiránduláson, meglátogatták a  tropikáriumot, valamint egy tanulmányi kiránduláson is részt vettek Balatonlelle egyik helyi cégénél. Szabadidejükben a kísérő pedagógusokkal együtt megtekintették a város legszebb történelmi emlékeit is.

            A tanulók nagyon élvezték a háromhetes budapesti tartózkodást, és bizony nem csak munkatapasztalattal, hanem felejthetetlen élményekkel is gazdagodtak.