ZRUČ SEO

2023. május 25-én a Stredná odborná škola techniky a remesiel – Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolájában működő gépészeti és elektrotechnikai tantárgyi bizottság szervezésében megrendezésre került az osztályok közöti ZRUČ SEO verseny. A versenyfeladat egy szárnyas anya elkészítése volt, célja pedig a kreatív gondolkodás és a mechanikus jellegű termék készítéséhez szükséges készségek fejlesztésének támogatása.

A versenykategóriák között szerepelt a gépek és berendezések műszerésze szak, ahonnan 2 tanuló vett részt a versenyen, az elektrotechnikai műszerész szak 2 tanulója, valamint a megmunkáló és hegesztőgépek és berendezések programozója szak 2 tanulója mérettette meg magát. A gépkocsijavító műszerész szakma 2 tanulója is bekapcsolódott a versenybe.

A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben tesztet oldottak meg a tanulók, a gyakorlati részben pedig a termék pontosságára, a felület minőségére és a munkavédelmi elvek betartására helyeződött a hangsúly. Pontegyenlőség esetén az elkészült termék leadásának időpontja döntött a nyertesről.

Az első helyen az I.C osztály tanulója – Virág Bálint (I.C AUO) végzett

A második helyen az I.B osztály tanulója – Makaj Márk (I.B MSZ) végzett

A harmadik helyen az I.A osztály tanulója – Juhász Juraj (I.A POZS) végzett

A verseny azt igazolta, hogy a siker nem a véletlen műve, de a kemény és rendszeres felkészülés eredménye. Köszönettel tartozunk azoknak a diákoknak, akik felelőségteljesen vettek részt a versenyen, de nem utolsó sorban a szaktanároknak és szakoktatóknak is.    

A nyerteseknek gratulálunk.