Fiatal kőművesek mintamunkái – „Ügyes kőműves”

2024. január 17-én „Kőműves mintamunkák bemutatása” címen került megrendezésre iskolánk szakképzési helyiségeiben a verseny. A rendezvényen részt vettek az I.C osztályos kőműves tanulók, akik a kőműves szakma első félévében szerzett elméleti és gyakorlati ismereteiket mutatták be.

A tanulók versenypárokat alkottak. A megnyitó után először a szakterület elméleti tudását, valamint a kőműves munkavédelmi előírások ismeretét mutatták be. A nem mindennapi versenyforma motiválóan hatott a ​​négy különböző gyakorlati feladatmegoldására, amelyet a szakoktató állított össze. A sarokfalazás helyességét, pontosságát, a falak csatlakozását és keresztezését, valamint a kéménytest külön falazását 1-től 4-ig terjedő pontozással értékelték. Végül az elméleti teszteredmények is bekerültek a párosok végső sorrendjébe, amelyet az elméletet oktató tanár és a szakoktató értékelt.

A három legjobb páros oklevelet vehetett át. Az élen a Lakatos Sebastián – Horváth Martin duó végzett. Győztesek voltak azonban mindannyian, akik elmélyítették tudásukat a e formabontó verseny keretében.