A Szép Magyar Beszéd kerületi fordulója Kassán

A Szép Magyar Beszéd műveltségi vetélkedőt a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportügyi Minisztériuma hirdette meg. A verseny kerületi fordulója 2024.03.11-én zajlott a Kassán a Márai Sándor Alapiskolában és Gimnáziumban.

Regionális rendezvényen iskolánkat Ficzu Ferenc IV.B osztályos tanuló és Bodnár Nicolas I.B osztályos tanuló képviselte. A versenyzők egy szabadon választott szöveggel készülhettek, amelyet a verseny első részében tolmácsoltak. A megmérettetés második részében tizenöt perc állt rendelkezésre egy ismeretlen szöveg begyakorlására és értő tolmácsolására. Legizgalmasabbnak mégis a szövegalkotási feladat bizonyult. A versenyzők öt téma közül választhatnak, és tizenöt perc állt a rendelkezésükre, hogy összeszedjék gondolataikat és felkészüljenek a fogalmazásuk előadására.  A III. középiskolák és gimnáziumok kategóriájában 7 tanuló mutatkozott be. Ficzu Ferenc 2. helyezést ért el kategóriájában, és továbbjutott az országos fordulóba. Az országos megmérettetés 2024. április 10-12. között kerül megrendezésre Kassán.

Köszönjük szépen mindkét tanulónak a szorgalmas felkészülést és bátor helytállást, a győztesnek pedig sok sikert kívánunk az országos versenyen!