A Nemzetközi Gyermeknapot minden év június 1-jén ünnepeljük, az öröm, a jó közérzet és a gondtalanság szimbólumaként – összhangban a közelgő szép idővel és a közeledő nyárral.

Kevesen tudják, hogy a Nemzetközi Gyermeknap ösztönzője a második világháború volt, amely több ezer gyermek halálát okozta. Ez a tény szükségessé tette a gyermekek védelmét, boldog és békés gyermekkor megteremtését, amelyre egész életükben emlékezni fognak. Ez arra ösztönözte a demokratikus országokat, hogy legalább egy napot szenteljenek a támogatásnak és a kölcsönös megértésnek.

A rendezvény programját az iskolai diákönkormányzat állította össze a tehetséges tanulók önkéntes jelentkezése alapján, akik megmutatták az adottságukat, rátermettségüket és kreativitásukat.

  1. Roman Dániel – III.C osztály – gitárjáték
  2. Šery Jaroslav (a barátnőjével) – I.A osztály – hip-hop tánc
  3. Ficzu Ferenc – II.B osztály – felolvassa saját novelláját
  4. Nadalyiová Gréta – I.A osztály – rajzbemutató

A gyermeknapi program részei voltak még a különböző megmérettetések: dekázás, piramisépítés, kapd el a ceruzát és a karaoke versenyszám is. Köszönjük szépen minden Diáknak, bátor Versenyzőnek, hogy részvételével emelte a gyermeknapi rendezvényünk színvonalát. Reméljük, tetszett a kezdeményezés, és jövőre még többen kapcsolódtok be a programokba! Jövőre, veletek, ugyanitt!

Fotók az iskola Facebook oldalán: Gyermeknap az iskolánkon